Inloggen Lid worden

Ontdek de geheimen van Dordrecht

Na 2 jaar bijna geen activiteiten te hebben georganiseerd hebben we op zaterdag 9 april met een gezellige groep van 24 mensen de stad Dordrecht bezocht. Het weer viel mee, een beetje zon, wat wolken en een temperatuur van ongeveer 8 graden (dat was toch nog best fris).


In het restaurant Het Magazijn werden we ontvangen met koffie en gebak. De groep werd opgedeeld in 2 groepen, waarna iedere groep een gids kreeg toegewezen. Zij hebben ons geleid door het historische Dordrecht. Iedereen genoot van de boeiende verhalen en de prachtige mooie oude huizen.


Het eindpunt van de stadswandeling was het bijzondere restaurant Den Wiite Haen. Daar werd een heerlijke lunch geserveerd. Bij dit restaurant worden jongeren met een lichte beperking ingezet. Wij hebben genoten van heerliijke soep, sandwiches, salade en fruit.


Na de lunch zijn we naar de opstapplaats voor de rondvaart door de grachten, havens en buitenwacht van Dordrecht gewandeld. Iedereen sprong "soepel " in de boten. De vaart door de grachten was plezierig. Maar toen we "buitengaats" kwamen op het open water kroop iedereen in zijn jas met capuchon. Hier was de wind best fris en het water spatte soms over de rand van de boot. Weer terug op de vaste wal kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag.


Wij kijken weer uit naar de volgende activiteit op 21 mei. Dan gaan we hopelijk met een volle bus naar Kasteel Haarzuilen waar de Italië fair wordt gehouden. De hele dag genieten van Italiaanse hapjes, muziek en folklore.


Er zijn nog plaatsen vrij, dus schrijf je snel in.

Inloggen om een reactie te plaatsen en foto's te bekijken

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook