Inloggen Lid worden

Matthäus Passion

Voor de 21ste keer werd het meest beroemde werk van J.S. Bach uitgevoerd in de Grote Kerk in Gorinchem, te weten de Matthäus Passion.


Een volle kerk, meer dan 600 mensen, hebben genoten van een voortreffelijke uitvoering. Ondanks het feit dat op het laatste moment twee solisten het door ziekte het moesten laten afweten is de organisatie er in geslaagd sublieme vervangers te regelen.


Zonder te overdrijven kan deze uitvoering zich meten met die van de allerbeste in het land. Zelfs uitvoeringen in het Concertgebouworkest die op radio 4 waren te beluisteren kunnen hier niet tegenop.


Uitvoering conform de barok
Intens droevig en tot het einde indrukwekkend. Met vele anderen heeft de Christelijk Oratorium Vereniging "Gorkum" weer laten horen waar het toe in staat is. Dirigent Toon de Graaf heeft nu echt bewezen dat hij de juiste opvolger is van Kees Glaubitz die de perfectie inzette.


Het is een lange zit, ruim drie uur, maar de muziek, op deze wijze uitgevoerd, kan niet lang genoeg duren. Het is mooi om te zien en te horen hoe solisten, instrumentalisten en koren elkaar bestuiven en er zo'n resultaat uit te voorschijn komt. Complimenten aan de Lions, die het wederom hebben georganiseerd, en alle betrokkenen.


En als het afgelopen is, wat is die minuut stilte die dan valt, een enorm 'kippenvel' gevoel. Pas daarna een grote ovatie. Fantastisch!

Inloggen om een reactie te plaatsen en foto's te bekijken

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook