Inloggen Lid worden

Stedentrip Bremen (Duitsland)

 

In de kleinste deelstaat van Duitsland ligt Bremen. Het vormt samen met Bremerhaven de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen. Bremen heeft een hele rijke geschiedenis, meer dan 1200 jaar.

In de stad zijn nog veel historische elementen te vinden. Enkele zeer bekende zijn het raadhuis en het Roland beeld op de Marktplatz, beide op de UNESCO werelderfgoedlijst. Op de Marktplatz staan nog meer barokgebouwen waaraan duidelijk de historie te zien is. Ook behoort de St. Petri Dom in deze lijst, met zijn prachtige architectuur. En wat er ook niet vergeten mag worden, zijn de Bremer Stadsmuzikanten, uit de sprookjes van de Gebroeders Grimm.

 

Vrijdagochtend 11 oktober 2024 vertrekken we met een luxe touringcar vanuit Gorinchem naar Bremen. Rond +/- 12:00 uur zullen we arriveren bij ons hotel: Radisson blu hotel Bremen.

Elke ochtend kunnen we daar genieten van een ontbijtbuffet. Het hotel ligt in de historische Böttcherstraße, een uitstekende uitvalsbasis voor het te voet verkennen van de oude binnenstad van Bremen.

 

Zaterdagochtend na het ontbijt staan er om 10:00 uur twee gidsen klaar in de lobby van het hotel. Zij gaan ons het historische stadscentrum van Bremen laten zien. Kronkelende steegjes, historische huizen er is genoeg te zien en te vertellen over Bremen. Na de twee uur durende rondleiding, heb je de dag ter vrije besteding. Lekker lunchen, winkelen of gewoon de stad verder ontdekken.

 

Zondag 13 oktober na het ontbijt checken we uit en plaatsen we de bagage in de bus. We hebben nog tot 15:15 uur de tijd aan ons zelf. Om 15:30 uur vertrekken we weer richting Gorinchem waar we rond 20:00 uur zullen aankomen.

 

Voor een één peroonskamer geldt een toeslag van € 100,00

 

Inkoopprijs

 € 297,50

Korting

 €   72,50

PV leden prijs

 € 225,00

 

Vragen en/of wensen?

Het bestuur is het aanspreekpunt voor vragen of wensen van alle activiteiten. Indien nodig zullen zij contact opnemen met het reisbureau of de betreffende locatie. Heb je vragen of wensen over deze reis, neem dan contact op met het bestuur van de PV via het contactformulier op de site of via info@pvrivas.nl

 

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook