Inloggen Lid worden

Ontdek de Maasvlakte, de modernste haven van Europa

Op 18 juni hebben we een bezoek gebracht aan de 2e Maasvlakte.



Hier zijn we met 34 geïnteresseerden naartoe gegaan en achteraf is de menig van iedereen dat het een zeer indrukwekkend bezoek was. Men had geen idee wat daar allemaal gebeurt. Gigantische containerschepen die daar gelost en beladen worden door enorme kranen, vaak geheel automatisch door robots en zelfsturende wagens.



Schepen die 24000 containers kunnen vervoeren over de hele wereld. Een schip zou een optocht van vrachtwagens van de haven tot halverwege Duitsland kunnen laden. Erg indrukwekkend.



Ook lag er een kabellegger met apparatuur en kranen hoger dan de toren van Gorinchem. Dit schip verzorgd de kabels door de zee en daardoor is het mogelijk bijvoorbeeld kabels te leggen van de windmolens op zee naar de kust. Ook zagen we hoe de reusachtige windmolens fasegewijs gemaakt worden. Voor het plaatsen op zee waren weer speciale schepen.



Mede door het heerlijke weer was het goed toeven op het dek van van de rondvaartboot waarmee we de haven vanaf het water konden zien.



Een zeer geslaagde dag voor alle deelnemers mede ook verzorgd door fa. Verschoor die weer een luxe bus met uitstekende chauffeur voor ons gereserveerd had.

Inloggen om een reactie te plaatsen en foto's te bekijken

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook