Inloggen Lid worden

Fietsen op De Hoge Veluwe

Zaterdagochtend stond de touringcar van Verschoor reizen voor ons klaar. We vertrokken met een gezellige groep mensen vanuit Gorinchem naar de Hoge Veluwe. Bij restaurant de Ruggestee in Hoenderloo werden we ontvangen met koffie en gebak, een goed begin van de dag. Na deze break werden de fietsen in ontvangst genomen en kon iedereen op eigen gelegenheid een fietstocht maken.


We kregen een brochure met fiets- en wandelroutes. Hierin waren de knooppunten in de omgeving opgenomen, zodat het ook mogelijk was je eigen route te bepalen. Velen van ons kozen voor een fietsroute van ongeveer 25 kilometer.

Deze route bracht je langs het monument 'De woeste hoeve'. Dit is een monument ten nagedachtenis aan de 117 mannen die door de Duitse bezetter werden gefusilleerd als vergelding voor een onbedoelde aanslag op Rauter, de hoogste Duitse politiegeneraal en hoofd van de SS in Nederland.
Tijdens deze route kwamen we ook langs de waterval van Loenen. Deze waterval heeft een verval van 15 meter, dit is de hoogste waterval van Nederland.

Een enkeling koos voor een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. In dit museum vind je de één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Een bezoekje aan de beeldentuin werd hierbij ook niet overgeslagen. In deze beeldentuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars.

Aan het eind van de dag werd iedereen om 16:45 uur weer terugverwacht voor het inleveren van de fietsen en vertrokken we weer richting Gorinchem. We kijken terug op een leuke geslaagde dag met heerlijk weer, veel natuurschoon en mooie indrukken.

Inloggen om een reactie te plaatsen en foto's te bekijken

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook