Inloggen Lid worden

Wijnreis Beaune Frankrijk = geannuleerdDit keer gaan wij naar een onbekende interessante bestemming. We gaan naar Beaune, een prachtige stad in de heuvels van de Côte-d'Or, in de wijnstreek Bourgondië. Beaune is een mooie, oude ommuurde stad die velen beschouwen als de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. Hier ontdek je een rijk erfgoed, de nederzetting Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als een armenhospitaal.
Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door het oorspronkelijke hospitaal: Hôtel-Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes. Het is een stad vol kust en geschiedenis.

La Mourtarderie Fallot
De bus vertrekt donderdagavond 3 Juni 23.00 uur richting Frankrijk met een paar tussenstops, waaronder een stop in de ochtend om te kunnen ontbijten (voor eigen rekening). We verwachten vrijdag rond 11.00 uur aan te komen bij La Mourtarderie Fallot. Hier krijgen we een rondleiding en mosterdproeverij en na afloop ontvangen we twee kleine potjes van de beroemde Franse Dyon mosterd. Na afloop brengt de bus ons om ongeveer 13.00 uur bij het Ibis Hotel. Mochten de kamers nog niet klaar zijn, dan kunnen wij de bagage in depot zetten en de stad gaan verkennen. Het historische centrum ligt op 500 meter van het hotel.
Zaterdag na het ontbijt heb je tot begin van de middag de tijd om naar de markt te gaan of bijvoorbeeld naar het mooie Hospices Mon-Dieu. Dit is een voormalig ziekenhuis uit 1443, vanaf 1971 dient het als museum.

Na de lunche starten wij vanaf het hotel met de fietstour.

“Côte de Beaune Grand Cru South” (duur: 3 uur)
Inclusief: fietshuur, Nederlandstalige gids, vertrek vanaf het hotel en het proeven van 4
Prestige wijnen
Deze fietstocht brengt u naar het hart van de Grands Crus (fantastische wijnen) percelen en u zult de
beroemde wijngaarden van Bourgondië ontdekken. U fietst door wereldberoemde typische dorpjes,
tussen mooie stenen huizen en kleine ommuurde wijngaarden. Laat de gids u meenemen langs deze
gemakkelijk te bereiken "Wines and bike cool ride". Uw deskundige gids vertelt u over de "klimaten" van
de Bourgondische wijngaarden, de beroemde wijnen en de Terroirs. Deze tour stimuleert zowel uw
nieuwsgierigheid als uw smaakpapillen.
Van Beaune naar Puligny Montrachet; wijnproeven in Meursault. De tour Beaune Grand cru gaat
Vervolg opdracht 481260, blad 3
door het dorp en de wijngaard en de percelen van de 1er cru (wijnen) en van de Grand cru (wijnen)
(Batard-Montrachet, Criots ......)
Na deze tour heb je de rest van de middag en avond ter vrije besteding.
Zondagochtend vertrekken we om 13.00 uur terug naar Nederland, uiteraard met de nodige stops waar we rond 23.00 uur aankomen in Gorinchem en terug kunnen kijken op een hopelijk geslaagde trip naar deze interessante bestemming

Vragen en/of wensen?
Het bestuur is het aanspreekpunt voor vragen of wensen van alle activiteiten. Indien nodig zullen zij contact opnemen met het reisbureau of de betreffende locatie. Heb je vragen of wensen over deze reis, neem dan contact op met het bestuur van de PV via het contactformulier op de site of via info@pvrivas.nl.

© Personeelsvereniging Rivas Zorggroep

Volg ons op Facebook